Folkraceshop - Billiga delar till din folkracebil  

Författare Ämne: Motorproblem b230k  (läst 1742 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Bullen_

  • Enkel förgasare
  • *
  • Antal inlägg: 3
    • Visa profil
Motorproblem b230k
« skrivet: augusti 05, 2015, 09:13:38 AM »
Fick ett rejält lerstänk över bilen under helgens tävlingen och efter de gick den jätte dåligt.
Misstänker nå elektronik fel men hittar inte felet.
Fördelarlocket var torrt, luftmassage mätaren funkar, svänghjulsgivaren verkar funka.
Stiften är svarta,får felkoden 1-1-3, den gick typ som den skulle nör den var kall men vart sämre och sämre ju varmare den vart.

Utloggad sleepy_

  • Weber 55
  • ****
  • Antal inlägg: 453
  • Team byaracing
    • Visa profil
SV: Motorproblem b230k
« Svar #1 skrivet: augusti 05, 2015, 21:00:18 PM »
b230k har ju stående solex förgasare antar att insprutet är ett lh 2,4 när du skriver ut en felkod.
och då motorn är en b230f nyare än 88?

Utloggad sleepy_

  • Weber 55
  • ****
  • Antal inlägg: 453
  • Team byaracing
    • Visa profil
SV: Motorproblem b230k
« Svar #2 skrivet: augusti 05, 2015, 22:10:10 PM »
har alla stiften samma färg?
kollat lamdasonden och tempgivaren går den på kallstartsmappen hela tiden blir det ju som och köra med full choke
hade du något luftfilter före lmm annars kan den vara skadad även om den ger ett värde

Utloggad Bullen_

  • Enkel förgasare
  • *
  • Antal inlägg: 3
    • Visa profil
SV: Motorproblem b230k
« Svar #3 skrivet: augusti 06, 2015, 07:55:14 AM »
Har för mig att även vissa LH 2.2 kan läsa av felkoder?
Vet inte årsmodell men fördelarna sitter ovanför servipumpen.

Kan tempgivaren till styrboxen ställa till de om den är defekt?

Ja stiften ha samma färg,svart.
Har testat köra med en annan likadan lmm och de blir ingen skillnad

Går de kolla/mäta för att se om den går på kallstartsmappen? Och hur får man den isf att går ur de?

Utloggad Bullen_

  • Enkel förgasare
  • *
  • Antal inlägg: 3
    • Visa profil
SV: Motorproblem b230k
« Svar #4 skrivet: augusti 12, 2015, 07:08:48 AM »
Testade skicka in startgas då gick den som den skulle?

Utloggad sleepy_

  • Weber 55
  • ****
  • Antal inlägg: 453
  • Team byaracing
    • Visa profil
SV: Motorproblem b230k
« Svar #5 skrivet: augusti 14, 2015, 09:49:24 AM »
Det lät konstigt startgas är ju bränsle det med så den borde ju snarare gå ännu fetare då.
Var det bara medans du sprutade in gasen eller fortsatte den gå bra efteråt?