Folkraceshop - Billiga delar till din Volvo Saab Opel BMW  

Författare Ämne: Folkracebygge  (läst 12445 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad suddden

  • Enkel förgasare
  • *
  • Antal inlägg: 41
    • Visa profil
Folkracebygge
« skrivet: november 30, 2008, 00:54:38 AM »
Hej i forumet
Kan någon hjälpa mig med hur man kopplar in den el som behövs i en folkracebil?
Jag har en tom bil just nu och behöver hjälp med ihopkopplingen.

>Mvh Tomas
 ??? ??? ???
KÖR OCH STÖR!!

Utloggad _volvo_

  • Weber 55
  • ****
  • Antal inlägg: 325
    • Visa profil
SV: Folkracebygge
« Svar #1 skrivet: november 30, 2008, 11:20:03 AM »
vad är det för bil? insprut lr förgasare? brytarlöst lr me brytare? :)
Audi 80 2,2, Audi 80 1,8 Norgebil, Audi 80 2,3, Audi 100 2,2, Audi a6 2,6, Vw golf VR6

Projekt pågång: Audi GT, Audi a4, Alfa Romeo 3,0

Utloggad Baksätet

  • Weber 45
  • ***
  • Antal inlägg: 227
  • Alingsås Motorklubb.
    • Visa profil
SV: Folkracebygge
« Svar #2 skrivet: november 30, 2008, 14:26:51 PM »
Hej, på SBF finns ett elshema du kan använda 8)
Eller sök på google så hittar du skissen....
"Hellre Parkinsons och spilla ut halva groggen,
än Alzheimers och glömma var man ställde den..."

Utloggad renegade

  • Dubbla SU
  • **
  • Antal inlägg: 63
    • Visa profil
SV: Folkracebygge
« Svar #3 skrivet: december 01, 2008, 11:53:03 AM »
Maskinparken:

Volvo 245

Utloggad suddden

  • Enkel förgasare
  • *
  • Antal inlägg: 41
    • Visa profil
SV: Folkracebygge
« Svar #4 skrivet: december 01, 2008, 20:53:25 PM »
Hej
Tack för alla svar, men det jag behöver veta är hur man kopplar elen för att motorn ska gå, huvudbrytare sitter i redan och fungerar.
Som läget är nu så startar bilen på 2 burkar, den stannar inte när man använder h-strömbrytaren(kopplingsschema på SBF=rätt???), jag läste på Skyllemarks.se att hyggligt morderna bilar har så starka generatorer att motorn inte stannar pga h-strömbrytare utan man måste koppla in/ur tändspolen med h-strömbrytaren.
Någon som känner igen detta och kan det med motorelen så sitter jag spänt och väntar på svar.

Mvh Tomas ??? ??? ???
KÖR OCH STÖR!!

Utloggad _volvo_

  • Weber 55
  • ****
  • Antal inlägg: 325
    • Visa profil
SV: Folkracebygge
« Svar #5 skrivet: december 01, 2008, 21:01:27 PM »
är det kopplat exakt samma som på Sbf:s skiss?? är det de så ska den stoppa direkt. hade ungefär samma problem på min, den stoppade på huvudbrytaren när den gick på tomgång eftersom den inte var kopplad som skissen. men när man gasade upp den stoppade den inte eftersom den började ladda då och då bröt inte huvudbrytaren...
Audi 80 2,2, Audi 80 1,8 Norgebil, Audi 80 2,3, Audi 100 2,2, Audi a6 2,6, Vw golf VR6

Projekt pågång: Audi GT, Audi a4, Alfa Romeo 3,0

Utloggad suddden

  • Enkel förgasare
  • *
  • Antal inlägg: 41
    • Visa profil
SV: Folkracebygge
« Svar #6 skrivet: december 01, 2008, 22:42:25 PM »
Hmm, jag tror det, nu blev jag osäker, det är ju lite svårt att hitta D+ och B+ på generatorn.
B+ är väl den som är röd strömkabel sitter på orginal?
D+ har jag lite svårt att hitta, Hjälp!!!

Mvh Tomas  :o :o :o
KÖR OCH STÖR!!

Utloggad _volvo_

  • Weber 55
  • ****
  • Antal inlägg: 325
    • Visa profil
SV: Folkracebygge
« Svar #7 skrivet: december 02, 2008, 18:33:24 PM »
B+ är den grova strömkabeln
D+ är den klenare kabeln som ska gå till laddlampa
Audi 80 2,2, Audi 80 1,8 Norgebil, Audi 80 2,3, Audi 100 2,2, Audi a6 2,6, Vw golf VR6

Projekt pågång: Audi GT, Audi a4, Alfa Romeo 3,0

Utloggad suddden

  • Enkel förgasare
  • *
  • Antal inlägg: 41
    • Visa profil
SV: Folkracebygge
« Svar #8 skrivet: december 02, 2008, 21:16:39 PM »
Hej
Nu fungerar det som det ska. ;D ;D ;D ;D
TACK FÖR HJÄLPEN!!!

Mvh Tomas
KÖR OCH STÖR!!

Utloggad MrSimson

  • Weber 45
  • ***
  • Antal inlägg: 173
    • Visa profil
SV: Folkracebygge
« Svar #9 skrivet: april 19, 2009, 21:33:19 PM »
Har en volvo 240 som står halvfärdig folkracebil och i princip all el borttagen. Tänkte idag försöka få liv i den men det gick inte som jag ville... tog fram ett batteri och tog den tjocka röda kabel som går från startmotorn och vidare till generatorn och satte på batteriet. sen så satte jag dit minuspolen i karossen och tog en smal blå/gul kabel från startmotorn som jag trodde var rätt och satte den på batteriet men startmotorn gav inte ifrån sig ett liv. Detta 'r den enda kabel som går från startmotorn och är lös. Det finns en till men det går till någon tändningsstyrning vad jag fick ut av en handbok.

Vad har jag gjort för fel? Ber er alla om hjälpfulla tips för att få min blivande pärla att starta.

tack på förhand.

Utloggad _volvo_

  • Weber 55
  • ****
  • Antal inlägg: 325
    • Visa profil
SV: Folkracebygge
« Svar #10 skrivet: april 20, 2009, 19:01:05 PM »
Sätte du på rätt stift på startmotorn?? så var det för mej enång åå då sätte jag bara kabeln som ska gå till startknappen på ett annat stift (Om du står på förarsidan är det stiftet närmast dej :P) Men koppla bara så som det är på bilden ovan så bör det fungera  :)
Audi 80 2,2, Audi 80 1,8 Norgebil, Audi 80 2,3, Audi 100 2,2, Audi a6 2,6, Vw golf VR6

Projekt pågång: Audi GT, Audi a4, Alfa Romeo 3,0

Utloggad MrSimson

  • Weber 45
  • ***
  • Antal inlägg: 173
    • Visa profil
SV: Folkracebygge
« Svar #11 skrivet: april 20, 2009, 19:56:03 PM »
Sätte du på rätt stift på startmotorn?? så var det för mej enång åå då sätte jag bara kabeln som ska gå till startknappen på ett annat stift (Om du står på förarsidan är det stiftet närmast dej :P) Men koppla bara så som det är på bilden ovan så bör det fungera  :)

Vad jag kommer ihåg just nu så var det det rätta stiftet som jag satte den på dessutom har sladden suttit på sedan jag rev ur elen. Jag hör ett litet ljud från startmotorn om jag liksom gnuggar sladden mot batteriet...vad kan det vara... kan det vara så att startmotorn har rostat ihop?

Utloggad jokos

  • Enkel förgasare
  • *
  • Antal inlägg: 26
    • Visa profil
SV: Folkracebygge
« Svar #12 skrivet: april 22, 2009, 06:43:43 AM »
Har du jordat motorn i karossen?

Utloggad MrSimson

  • Weber 45
  • ***
  • Antal inlägg: 173
    • Visa profil
SV: Folkracebygge
« Svar #13 skrivet: april 22, 2009, 15:29:52 PM »
Har du jordat motorn i karossen?

Alltså jag har inte rört de kablar som har gått från motorn men nu när du säger det så blir jag lite osäker...Men är det jordat från början i en personbil liksom? I så fall borde det vara det nu med...

Utloggad MrSimson

  • Weber 45
  • ***
  • Antal inlägg: 173
    • Visa profil
SV: Folkracebygge
« Svar #14 skrivet: april 22, 2009, 15:33:20 PM »
Har du jordat motorn i karossen?

Alltså jag har inte rört de kablar som har gått från motorn men nu när du säger det så blir jag lite osäker...Men är det jordat från början i en personbil liksom? I så fall borde det vara det nu med...

KOm på att det är jordat från början men det kan ju vara värt att kolla upp så att det inte är det som är felet. Jordfel...